Անցկացվել է «Հացը լեռներում» 7-րդ փառատոնը
Արդեն 7-րդ անգամն է, ինչ «Հայ խոհարարական ավանդույթների զարգացման և պահպանման» hասարակական կազմակերպությունն, ի դեմս Սեդրակ Մամուլյանի, Երևանում անցկացնում է «Հացը լեռներում» տոնածիսական փառատոնը: Այս անգամ այն անցկացվեց երևանցիների սիրելի վայրերից մեկում` Թումանյանի այգում: Փառատոնը կազմակերպվել է Երևանի քաղաքապետարանի «Երևանյան ամառ -2015» եռամյա ծրագրում:
Այս տարի տոնածիսական փառատոնը կրում էր «Համով-հոտով Երևան», խորագիրը, որն անցկացվեց օրեր առաջ:
Ըստ «Հայ խոհարարական ավանդույթների զարգացման և պահպանման» հասարակական կազմակերպության տնօրեն Սեդրակ Մամուլյանի` սա կարևոր միջոցառումներից մեկն է, որովհետև բովանդակության մեջ ներառում է սննդի համակարգը: Այն կոչվում է տոնածիսական կերակուրների ցուցահանդես-փառատոն: Առաջնային խնդիրն է տարածել այն կերակուրները, որ մեզ ժառանգվել է մեր մեծերի կողմից:
Կազմակերպվածության առումով այս անգամ միջոցառումը տարբերվեց, քանի որ մեկ բան է, երբ հասարակական կազմակերպությունն է կազմակերպում, մեկ այլ բան, երբ դրան աջակցում է քաղաքապետարանը:
Փառատոնին մասնակցեցին ինչպես Երևանից, այնպես էլ մի շարք հասարակական կազմակերպություններ, ուսումնական հաստատություններ ու ռեստորաններ: Միջոցառման գլխավոր հյուրն էր Վլադիմիր Նիկողոսյանը/մեր Վալոդը/, ով ՈՒդուլի տոլմայի համահայկական փառատոնին հռչակվել է որպես «ճագարով տոլմայի պատրաստման արքա», «Լավագույն համ» անվանակարգում իր խմբի հետ գրավելով պատվավոր առաջին տեղը, արժանանացավ պատվոգրի և շքանշանի:
Միջոցառումն ուղեկցվում էր համերգային ծրագրերով, որտեղ ելույթներով հանդես եկան մի շարք պարային, ազգագրական համույթներ ու սիրված երգիչ-երգչուհիներ:
Միջոցառման վերջում բոլոր մասնակիցները շնորհակալագրեր ստացան Երևանի քաղաքապետարանի Մշակույթի և Տուրիզմի վարչության և «Հայ խոհարարական ավանդույթների զարգացման և պահպանման» հասարակական կազմակերպության կողմից:
Գարիկ Ավետիսյան
Լուսանկարները Սիրարփի Կարապետյանի